top of page

Sportsong of the Week #38


"Surfen"

Typhoon

2014

Track from album Lobi da Basi

Sportsong of the Week #38 is a song about surfing. Or is it? It's 'Surfen' by Dutch hiphop artist Typhoon. If you don't understand Dutch I am curious if you still like it, but it is one of my favourite songs from the smash album Lobi da Basi!

It is safe to say 2014 and 2015 were the years of Glenn de Randamie, better known as Typhoon. His hit album Lobi da Basi, his first after 7 years, was released in 2014 and went gold in 2015. He rocked many festival and won a lot of awards. I saw him perform live four times so the praise is well deserved I can tell you from first hand!

At the end of 2015 he released the final music video of the album: 'Surfen'. Surfen is Dutch for surfing. It is about surfing, but actually it is about sex! Or not being any in a dying relationship. "Windstil is niet veel als je surfen wilt. Droogstand, niks virtueels dat vervangt die dans."

Typhoon said about the release of the video: 'At the edge of 2016 we want to thank you for an amazing year! 2015 was full of challenges and waves we caught one after another. Let's surf into the new year full of lobi, health and luck! X'.

So let's surf and 'surf' a lot this weekend and in 2016! And remember: When in doubt paddle out!

Full Lyrics 'Surfen' - Typhoon

[Intro] Pak je vrouw bij de hand En al is het veel te lang geleden En blijven jullie te lang draaien in dezelfde omstandigheden Dan is dit misschien het moment dat je De cirkel doorbreekt Luister [Verse 1: Typhoon] Ik kan surfen Mits de juiste baai Mits de juiste tijd, maanstand, windrichting en de onderstroom Zo veel variabelen dat je geen zin meer hebt om er aan te beginnen Ook als de zee het wel zou willen Eindstand is de golf laf en de zee droog Wax me surfplank en verzorg het zo, als verse olie voor een binnen motor of een buitenboord Spoor de zee aan Fluister in haar oor 'Ik neem je niks kwalijk, misschien dan morgen En is het niet morgen, dan kies jij maar op welke dag dan wel en dan hoor ik het' Ik wacht op de golven Steve Addington in Australië Wind stil is niet veel als je surfen wil Droogstand? Niks virtueels, dat vervangt die dans Niks virtueels, dat vervangt die dans Niks virtueels, dat vervangt die dans De balans, de behoefte [Chorus] Alle dagen mee Af en aan de zee in We zeggen zo veel, geen beweging Alle dagen mee Af en aan de zee in We zeggen zo veel, maar geen beweging [Verse 2: Typhoon] Check it Als de zon het water raakt is het goud voor degene die geduld heeft Al is het voor de vorm, in de pool van oneindige liefde is vorm slechts een bijkomstigheid En als we toch dan voor de vorm bij elkaar zijn, kan ik dan ook nog voor de vorm aan je zitten? Hoe zit dat? Ik maar zeggen dat ik zonder kan De mond spreekt uit waar het hart niet over uit is Maar goed, surfen dus Ondertussen kus ik je denkbeeldig en anders vis ik op het net Gefilterd op wilde zeeën, terwijl het lucht is en ik weet het Geen kut hier te beleven, ik wacht op de golven

image: http://static.urx.io/units/web/urx-unit-loader.gif

Ik wacht op de golven Steve Addington in Australië Wind stil is niet veel als je surfen wil Droogstand? Niks virtueels, dat vervangt die dans Niks virtueels, dat vervangt die dans Niks virtueels, dat vervangt die dans De balans, de behoefte [Chorus] Alle dagen mee Af en aan de zee in We zeggen zo veel, geen beweging Alle dagen mee Af en aan de zee in We zeggen zo veel, maar geen beweging [Verse 3: Typhoon] Waar moet je heen? Maar hoe is het voor jou dan? Je bent de beste zee die je kunt zijn toch ontbreekt er wat Mislukte aanrakingen, maken het stroef Ik bedoel, dit is de negentigste dag dus ik doe Wat ik eerder had moeten doen Peddel er op uit, leer je weer opnieuw kennen Neem een duik Onderzeese beving, ribbeling op het water Golftoppen hoger en we dalen op de golven Ik wacht op de golven Steve Addington in Australië Wind stil is niet veel als je surfen wil Droogstand? Niks virtueels, dat vervangt die dans Niks virtueels, dat vervangt die dans Niks virtueels, dat vervangt die dans De balans, de behoefte [Chorus] Alle dagen mee Af en aan de zee in We zeggen zo veel, geen beweging Alle dagen mee Af en aan de zee in We zeggen zo veel, maar geen beweging Geen beweging, geen beweging


Recent Posts
Archive
bottom of page