top of page

Sportsong of the Week #43


"Oei oei oei (dat was me weer een loei)"

Johan Cruyff

Written by Peter Koelewijn

1969

Last week the song was in remembrance of a fallen sport friend, and this week it's again dedicated to somebody who passed away. Yesterday the biggest Dutch football star ever sadly past away. Johan Cruijff changed football and the world forever. Apparently he got tricked into recording a song ones when he was still a young man: 'Oei oei oei (Dat was me weer een loei)' written by famous musician Peter Koelewijn.

An approximate translation of the title is "Oh, oh, oh, yet another blow". It is about going to see a cousin first lose a boxing match, then going with him to the pub where he gets short-changed, and finally accompanying him home where he is confronted by his angry wife.

It's probably safe to say Johan was better at playing football then singing, but it does make you smile for sure! Rest in peace legend. We will never forget you.

Full Lyrics 'Oei oei oei (dat was me weer een loei)' - Johan Cruyff

Refr.: Oei, oei, oei, dat was me weer een loei Het was net of je zomaar uit je schoenen woei Oei, oei, oei, dat was me weer een loei Heb je dat gezien, die tellen we voor tien Jongens wat een loei Oei, oei, oei We gingen naar het boksen kijken Van een verre neef Wat kreeg die jongen klappen Want die ander was op dreef Toen kwam de derde ronde Die werd de neef fataal Zijn gympies stonden op de mat En hij lag in de zaal Refr. En na de wedstrijd gingen wij Met onze neef op sjouw We hoopten dat hij zo Z´n blauwe oog vergeten zou Maar in een zakie riep hij Dat er dubbel werd geteld De ober haalde uit en zei Dit is je wisselgeld Refr. Toen was de lol eraf Wij met man en macht Onze arme neef maar meteen Naar huis gebracht Maar z´n echtgenote wachtte Woedend in de gang Dit was de mooiste wedstrijd En wij zaten eerste rang Refr.


Recent Posts
Archive
bottom of page