top of page

Sportsong of the Week #70


"Bonkefeart"

Anneke Douma

1997

It's currently freezing cold in Holland. And as a true Dutchman this gives me 'Elfstedenkoort'. So it's no surprise Sportsong of the Week #70 is "Bonkefeart" from Anneke Douma. If you don't know what the hell I am talking about, just google Elfstedentocht. It hasn't been held since 1997, but a little cold and we still hope 'it giet on'!

Full Lyrics 'Bonkefeart'

Koning Winter weet van wanten, buiten wacht... de Bonkevaart. Haal je schaatsen maar van 't zolder, zoek je elfstedenkaart. Lekker zwieren met z'n allen, Friesland is weer in zijn sas, langs de dorpen en de steden in je warmste winterjas. Bonke-Bonke-Bonke-Bonkevaart, hij is te vinden op de kaart en van je hupfalderaa en hupfalderee, naar sloten om een kopje thee. Bonke-Bonke-Bonke-Bonkevaart, hij is te vinden op de kaart. Ook al giert het in je oren, niemand die jou evenaart. Tergend langzaam kom je verder, moeizaam klunend over 't straat. Ook al ben je nog zó wankel, zijn je benen stram en stijf. Na de finish brengt een borrel, wel weer leven in je lijf. Bonke-Bonke-Bonke-Bonkevaart, hij is te vinden op de kaart, en van je hupfalderaa en hupfalderee, en haal je Bolsward, da's oké. Bonke-Bonke-Bonke-Bonkevaart, hij is te vinden op de kaart. Zere voeten, zere handen, zere knieën, zere kop, rooie oren, blauwe wangen en het houdt nog lang niet op. Dikke tranen die bevriezen, bloed dat in je schoenen staat, maar wie nu nog even doorzet, komt gelukkig niet te laat. Bonke-Bonke-Bonke-Bonkevaart, hij is te vinden op de kaart, en van je hupfalderaa en hupfalderee, en haal je dokkum dan zit het mee. Bonke-Bonke-Bonke-Bonkevaart, hij is te vinden op de kaart. Bonke-Bonke-Bonke-Bonkevaart, hij is te vinden op de kaart, en van je hupfalderaa en hupfalderee. Volgend jaar doe ik weer mee! Bonke-Bonke-Bonke-Bonkevaart, hij is te vinden op de kaart. Bonke-Bonke-Bonke-Bonkevaart, hij is te vinden op de kaart. Hij is te vinden op de kaart. Yodeladoedie!


Recent Posts
Archive
bottom of page